вівторок, 1 вересня 2009 р.

Вітання із святом знань!

Усіх освітян області, а особливо тренерів, координаторів та випускників програми "Intel. Навчання для майбутнього" та Ваших учнів вітаю з початком нового навчального року та Днем знань!

Це особливий день для всіх творчих, активних, небайдужих, щирих та по-дитячому відкритих людей. І не важливо хто Ви - вчитель чи учень, адже процес навчання вічний! Недарма народна творчість стверджує: "Вік живи, вік навчайся!" Але далеко не кожен здатний до навчання все життя, далеко не всі прагнуть нового, незвіданого...


Та це не про школу - місце, де всі без винятку прагнуть знань!

І байдуже, що не вистачає грошей на ремонт, що влада згадує про потреби школи та освітян лише три рази на рік (в День знань, в День вчителя та на Останній дзвоник), що обіцяють більше, ніж роблять. Байдуже, що, по суті, вчитель та його учні залишаються сам на сам з проблемами і самі ж змушені їх вирішувати...
Віктор Гюго стверджував, що "розум людський має три ключі, які все відкривають: знання, думка, уява". НЕХАЙ ВОНИ У ВАС БУДУТЬ! Якщо є прагнення до знань, то жодні природні та штучні перешкоди не зможуть стримати нас. Ми знайдемо спосіб вчитися без підручників, наочних посібників, сидячи за старими партами та в не зовсім теплих приміщеннях. Аби тільки вчитися хотілося!

Від щирого сердця бажаю Вам, щоб всі перераховані вище проблеми оминули Вас у цьому навчальному році, аби не додались нові. Успіхів Вам у досягненні мети, великих відкриттів, щирості та відвертості від оточуючих. Нехай дивляться на Вас лише захоплені, зацікавлені, думаючі очі Ваших учнів. Нехай не буде заздрісників, а лише тільки однодумці, що завжди допоможуть та підставлять дружнє плече.

Здоров'я Вам, щастя та нестримного бажання творчого росту!

2 коментарі:

Люба сказав...

Шановна пані Маргарита, дуже вдячна Вам за ці щирі та сердечні привітання. Також хочу привітати Вас з цим святковим днем. Адже робота, яку Ви робите, потрібна всім: вчителям, учням, батькам і державі. Бажаю, щоб її достойно оцінили колеги, підлеглі та й ті, хто відповідає за фінансову складову. За час нашого спілкування Ви нам стали не лише керівником, а й порадником та другом. Бажаю завжди залищатися такою повною енергії, завзяття, цікавих ідей і спонукати нас до дії.

Носкова Маргарита сказав...

Дякую за вітання та побажання!
Впевнена, що наша співпраця буде плідно продовжуватись і в майбутньому.