середу, 19 листопада 2008 р.

Підсумки тренінгового року

Стрімко спливає час, ось-ось завітає до нас грудень.
Час підбивати підсумки виконаної роботи та планувати наступні звершення.
За період з лютого по листопад на базі опорних навчальних закладів області проведено 150 тренінгів, навчання пройшли 1386 вчителів області. Ми використали весь річний бюджет, який виділила обласна рада на реалізацію програми в цьому календарному році.
Це сухі цифри, але за ними ховається Ваша велика та кропітка праця. Для більшості з Вас це був рік початку тренінгової роботи, проби своїх сил у новій справі. Незавжди було легко, не все вдавалось, не всі слухачі чули те, що Ви хотіли їм донести і не завжди у Вас були готові відповіді на питання, які вони задавали Вам. Але все це вже історія. Хтось здолав складності та перепони і залишився в лавах тренерів, хтось вирішив відійти і покинути тренерство.
Не всі наші плани змогли реалізуватися. Так і не відбувся майстер-клас для тренерів-початківців. Але навчання для таких тренерів обов'язково відбудеться ще до весни. Нажаль, його організація та проведення потребують певних коштів, які необхідно знайти.
Також так і не відбувся обласний конкурс проектів. Його організація та проведення планується у 2009 році. На той час в кожному районі області та місті обласного підпорядкування вже будуть випускники програми, у них буде можливість реалізувати створені ними проекти та розробити нові і тоді можна буде говорити, що усі регіони області перебувають в однакових умовах.
Тепер варто, враховуючи досягнення і помилки року 2008, планувати роботу у наступному 2009 році.
Які Ваші сподівання та плани щодо роботи програми у наступному 2009 році? Як бачите Ви свою участь? Що нового Ви хотіли би запропонувати? Які особливості Вашого регіону, потреби учасників, можливості тренінгових центрів необхідно врахувати в майбутньому?
Буду рада почути Ваші зауваження, пропозиції, нові ідеї тощо.

Немає коментарів: