четвер, 5 листопада 2009 р.

Увага, Конкурси!! (частина 1)

Карантин змусив нас залишатись вдома. Це чудовий час для того, щоб вивчити можливості участі в різноманітних конкурсах.
Саме цій темі і присвячується цей пост блогу.
Аналізуючи різноманітні конкурси, які так чи інакше дотичні до інноваційних педагогічних технологій, використання проектної методики, застосування ІКТ в навчальному процесі, а також можуть стати корисними для неспокійних творчих та молодих педагогів, зрозуміла, що в один пост вся інформація не поміститься. Тому розбиваю інформацію про конкурси на дві частини. Перша присвячена конкурсам в масштабі країни, всі конкурси безкоштовні та їх учасниками можуть стати вчителі навчальних закладів.
Почнемо з конкурсів Всеукраїнських від програми "Intel. Навчання для майбутнього":
1. Продовжується прийом конкурсних робіт на конкурс "Успішний проект - 2009". Докладно про конкурс, умови участі та категорію учасників можна дізнатись скориставшись наступним посиланням http://www.iteach.com.ua/successful-project/ . Хочу зазначити, що цей конкурс - прекрасна можливість зміцнити свій успіх учасникам та переможцям обласного конкурсу "Галицький проект - 2009". Вимоги до робіт дуже схожі, цілі практично ідентичні. Участь безкоштовна, заочна. Матеріали на конкурс подаються за допомогою Інтернет та по пошті. Переможці отримують цінні призи.
2. Ще один конкурс від "Intel. Навчання для майбутнього" конкурс фотографій "Світлина - це зупинена мить!" з використання сервісу від Google Picasa.Проявляти творчість та креативні таланти у фотомистецтві можна розміщуючи свої фото в альбомі http://picasaweb.google.com/SavchenkoLudmila/lRxgdB?feat=directlink
Фотографій можуть бути будь-якими. Єдина умова – зв’язок з професією вчителя та ініціативами Intel.
Підсумки конкурсу підводяться щомісяця!!! Переможці отримують призи!
Умови:
- залишати підписи до фото, щоб було зрозуміло, хто автор, де і коли відбулася подія, а також, хто зображений на фото.
- голосувати за фото, які Вам сподобались найбільше.
Як взяти участь? (коротка інструкція)
- надіслати на адресу mailto:Savchenko.ludmila@gmail.com свою адресу на gmail . com , щоб отримати запрошення в співавтори альбому. Якщо адреси немає, то створіть її, це займає кілька хвилин.
- після отримання запрошення, заходьте до альбому за адресою http://picasaweb.google.com/SavchenkoLudmila/lRxgdB?feat=directlink та додавайте свої фото, залишайте підписи та коментарі, а також голосуйте, натискаючи кнопку «Подобається» в лівому нижньому кутку.
Починати можна прямо зараз.
3. Цікаві конкурси есе та історій успіху до 5-річчя програми "Intel. Навчання для майбутнього" в Україні. Поки що конкурси лише анонсовані. Можна додати лише те, що конкурсні роботи можна буде розміщати на вікі-сайті програми за адресою http://wiki.iteach.com/ конкурси повинні стартувати найближчим часом, адже їх підсумки планується підвести до кінця 2009 року.
Тепер про конкурси від інших програм, фондів, корпорацій ...
1. Можливо, вас зацікавить конкурс "Вчитель-новатор"
Конкурс триває з 15.10.2009 року до 01.02.2010.
На виконання програми «Партнерство в навчанні» компанія «Майкрософт Україна» за сприяння Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України підтримує проведення конкурсу, мета якого – опанування освітянами сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та підтримка роботи педагогів у розробці та впровадженні мультимедійних програмних засобів навчання. Конкурс спрямовано на підвищення якості навчання учнів у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, розвиток ініціативи педагогів, студентів та науковців у розробці та вдосконаленні навчально-методичних матеріалів для якісного вивчення програмних продуктів Microsoft, у розробці програмних засобів навчального призначення, надання практичної допомоги вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, науковцям, викладачам та студентам педагогічних навчальних закладів в оволодінні інноваційними методами навчання та забезпечення вільного доступу освітян до національних освітніх електронних ресурсів.
Про умови участі в конкурсі читайте тут http://www.itcomp.edu-ua.net/
2. Конкурс "Добро починається з тебе"
Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Академії педагогічних наук України оголошує Третій Всеукраїнський конкурс благодійних проектів «Добро починається з тебе».
До участі у конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, члени дитячих і молодіжних громадських організацій та об’єднань.
3. Конкурс "Новітній інтелект України"
Міжнародній благодійний фонд "Україна 3000" оголошує про старт ІV Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Новітній інтелект України». До участі в конкурсі запрошуються молоді дослідники, підприємливі та соціально активні люди, небайдужі до майбутнього України, віком до 35 років.
Конкурс складається з трьох номінацій:
- Конкурс прикладних досліджень з гуманітарної та економічної тематики (на задані організаторами теми).
- Конкурс бізнес-ідей.
- Конкурс соціальних проектів.
На цьому хочу зупинитись.
Сподіваюсь, що інформація буде для вас корисною.
Щиро бажаю успішної участі та перемоги!!

Немає коментарів: