середу, 24 лютого 2010 р.

Відбулась нарада координаторів

24 лютого 2010 року у ЛОІППО відбулась нарада районних (міських) координаторів програми.
В центрі уваги було планування роботи по реалізації програми в області в кількох напрямках. Зокрема,
  1. навчання педагогічних працівників області на тренінгах за програмою;
  2. методична підтримка тренерів та випускників програми;
  3. участь у регіональному конкурсі "Галицький проект 2010" та Всеукраїнському конкурсі "Успішний проект";
  4. робота вікі-спільноти тренерів та координаторів програми в області;
  5. проведення атестації тренерів на звання "Регіональний тренер";
  6. підготовка до участі в пілотному запровадженні 10-ї версії програми в області
  7. ...

Робота була жвавою, обговорення активним.

Найскладнішим питанням залишається питання фінансування роботи тренерів. Але поруч із цим постало питання якості тренінгів. Тепер, коли в області створено достатньо тренінгових центрів, в кожному районі та місті області є тренери, які провели достатню кількість тренінгів та мали можливість вдосконалити свою майстерність на майстер-класах під керівництвом надзвичайно досвідчених тренерів-методистів можемо сміливо вимагати ЯКІСНОГО проведення тренінгів, адже для цього тренерам створені УСІ УМОВИ. Адже відпрацьований певний механізм організації, проведення та звітування про проведені тренінги, тренери отримують пристойну оплату за виконану роботу. Сума, яку отримують тренери, одна з найвищих в Україні!

Саме з метою підвищення якості тренінгів в області буде проведено повторну експертизу, а також літом буде проведено атестацію тренерів на звання "Регіональний тренер", протягом року планується ряд семінарів (районних та обласних) для тренерів та випускників програми. Про тематику семінарів, а також про те як потрапити на семінари можна прочитати у наступному пості. Зверніть увагу, що для участі в семінарі необхідно обов'язково зареєструватися. Наразі пропонується участь в семінарах у березні, але семінарські заняття планується проводити протягом року.

На перспективу плануємо створювати колекцію вдалих прикладів документів учасників тренінгів, а також скарбничку вдалих тренерських знахідок.

Багато уваги було присвячено участі вчителів-випускників програми області в конкурсах "Галицький проект 2010" та "Успішний проект"

Хочу наголосити, що відбулись зміни у оформленні документації щодо організації тренінгів. Більш докладно про зміни у наказі про організацію тренінгу, в розкладі тренінгу та оформленні журналу розповім більш докладно в одному з наступних постів.

Нижче розміщаю презентацію, яку обговорювали на нараді.

Усім успіхів та удачі!

Немає коментарів: