неділю, 28 лютого 2010 р.

Лютневі майстер-класи для тренерів області

Протягом тижня з 15 лютого по 20 лютого 2010 року на базі Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися майстер-класи для тренерів програми в області.

Для проведення тренінгу були запрошені досвідчені тренери. Зокрема, старший тренер програми Кузьмінська Олена з міста Києва та тренер-методист Шевчук Ольга з Тернопільської області.

Навчання пройшли 39 тренерів області, які були поділені на дві групи.

Перша група, що навчалася 15-17 лютого, була сформована з тренерів, що провели достатю кількість тренінгів, проводять їх систематично і накопичили певний досвід, а значить разом з досвідом сформулювались і певні запитання, потреба поспілкуватися з колегами та більш досвідченими тренерами, порівняти свою роботу з роботою інших тренерів області, визначити власний рівень тощо. мабуть саме тому навчання відбувалось активно та заповзято. Ведучі тренери ледь встигали відповідати на непрості запитання учасників. кожен активно брав участь в усіх видах роботи (групових вправах, командній роботі, мозкових атаках, рефлексіях, руханках), крім того учасники намагались записувати все нове і цікаве. Тренери майстер-класу для зручності учасників створили невеличкий сайт, де було розміщено всі наробки групи. Ось його адреса http://sites.google.com/site/mklviv02/
Творча, весела атмосфера в групі панувала протягом усього навчання, час спливав непомітно швидко.
Друга група, що навчалась 18-20 лютого, була сформована з тренерів, що провели лише один тренінг, або проводять тренінги рідко і несистематично. На відміну від попередньої групи, учасники були більше уважними слухачами та старанними виконавцями вправ. Тим не менш не поступались в активності, допитливості. Мабуть, значно перевершили учасників першої групи по обсягам записаного та законспектованого, адже першій групі просто не вистачало часу на докладність записів через активні та запальні дискусії.
Веселі на несподівані ситуації, які ставались в обидвох групах, підбадьорювали учасників, створювали невимушену атмосферу навчання.

Дякуючи ведучим майстер-класів, тренери області отримали велику кількість корисної методичної інформації, змогли поступово пройти усі етапи навчання на тренінгу, проаналізувати та обрати найбільш ефективний метод, побачити власні помилки, поспілкуватись з колегами.

Для усіх учасників майстер-класів особливо важливим було почути результати експертизи Портфоліо учасників тренінгів. Адже це надавало тренеру можливість означити своє місце серед тренерів області, пересвідчитись у власних висновках, задати питання експертам та отримати відповіді.

Також Ви можете причитати відгуки про майстер-класи від самих учасників на вікі-сайті програми на спеціально створеній сторінці. Деякі тренери вже залишили там свої відгуки.
Шановні учасники, не лінуйтеся написати кілька слів про свої враження, результати навчання, сподівання та побажання на вікі-сторінці просто зараз!
Фотозвіт про роботу першої групи http://picasaweb.google.com/margarytansk/15172010#

Фотозвіт про роботу другої групи http://picasaweb.google.com/margarytansk/18202010#

Впевнена, що навчання на майстер-класах було корисним і не мине даремно. І найближчим часом ми зможемо пересвідчитись у цьому за результатами тренінгів, які учасники проведуть зовсім скоро.

Успіхів Вам у непростій, цікавій та творчій тренерській роботі!







Немає коментарів: